Welkom bij Jong Yoga!

Hoi lieve ouders en kinderen!

Wat leuk dat jullie mijn website verkennen! En wat mooi om te zien dat jullie open staan voor kinder en tieneryoga. Jullie zijn vast nieuwsgierig naar de lessen en naar de yogadocente? Lees gauw verder! Mochten jullie vragen hebben, bel of mail mij gerust. Ik ben er ten slotte om jullie te helpen.

Voor wie is Jong Yoga?
Jong Yoga is voor kinderen en tieners tussen de 7 en 18 jaar die:

  • houden van een fysieke uitdaging
  • meer rust in hun lichaam en hoofd kunnen gebruiken
  • willen leren over zichzelf en hun plekje in de wereld

Wat leren we tijdens een yogales?
Op speelse wijze oefenen we bovenstaande thema’s met behulp van:

  • yogahoudingen
  • stimuleren van fantasie en creativiteit (kunstwerken, tekenen, knutselen)
  • ontspanningsoefeningen: meditatie & mindfulness

Mijn missie is om zoveel mogelijk kinderen leren zich bewust te zijn van het hier en nu én van zichzelf. Dat ‘boost’ hun zelfkennis en zelfvertrouwen; ontzettend belangrijke elementen bij zelfontplooiing. Kinderyoga is een echte belevenis voor hoofd, hart en lijf, welke ik graag overdraag en deel met onze jongere generatie.” – Emmelie

Emmelie-zipson-jong-yoga-kinderyoga-docent


Wie is mijn yogajuf?

Mijn naam is Emmelie Zipson: mamma van lieve Sue, (stem)actrice, presentatrice, zang- en theaterdocent én misschien binnenkort jouw yogadocente! Bijna niemand raadt mijn echte leeftijd. Dat komt doordat ik nog altijd geleid word door mijn innerlijke kind. Voor mij zijn gek doen, lachen, dansen, zingen en acteren heel belangrijk. Mijn gevarieerde, kleurrijke leven maakt mij een vrolijke vrouw.

Van theaterdocente naar yogadocente

Als tegenhanger van mijn veelzijdige en meestal prettig drukke leven, vind ik yoga en stil zijn heerlijk! Lekker thuis met mijn dochtertje een zonnegroet doen is een prachtige manier om de dag positief en kalm te eindigen. Toen ik besloot kinderyogadocente te worden was ik al tien jaar (muziek)theaterdocente. Yoga leek mij een mooie toevoeging voor mijn en hun leven. Ook wilde ik meer kinderen en tieners kunnen helpen zich bewust te worden van hun lichaam en van het belang te ontspannen tussen alle prikkels door. In Januari 2015 heb ik de Kinderyogadocent opleiding afgerond bij Dolfijnwellness Amsterdam.

keurmerk-level-1-yogaDeWeideblik-Docent-Kinderyoga

Lijkt het jullie ook niet lekker de dag te beginnen of eindigen met oefeningen waar je rustig van wordt?

Laten we deze samen leren!


Jong Yoga heeft gewerkt met: