Missie

Jong Yoga onderscheid zich door de eigenheid in het brengen van verhalen en gebruik van rijke muziekstijlen. Emmelie Zipson, de oprichtster van Jong Yoga, heeft een achtergrond in theater, zingen en acteren. Door haar passie en liefde voor het vertellen van verhalen, worden de lessen een feestje en kan zij tegelijkertijd de rust en ontspanning van yoga aan kinderen overbrengen. Haar openheid, enthousiasme en positieve energie brengen haar overal. Met Jong Yoga wil zij kinderen op inspirerende en speelse wijze vertrouwen en positiviteit meegeven zodat ze verwant raken met hun eigen gedachtes en gevoelens.

“Sinds ik in 2013 moeder ben geworden ben ik gaan inzien hoe belangrijk het is dat kinderen zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen in een vertrouwde omgeving. Om vertrouwd te raken met hun eigen gedachten en hun grenzen op een veilige manier te ontdekken. “

yoga-houding-missie-jong
jong-yoga-emmelie
yoga-houding-amsterdam

De les

Iedere les is opgebouwd uit een thema waarbij gebruik wordt gemaakt van items die bij dit thema passen. Bij bijvoorbeeld een strandles wordt gebruik gemaakt van schelpen, zand en touw. En bij een Circus les een circus kijkdoos en circus attributen. De lessen zijn vaak geïnspireerd op verhalen uit bestaande boeken, prentenboeken of een gedicht. De seizoenen worden hier ook vaak in meegenomen. De les bestaat uit verschillende elementen zoals; yogahoudingen (veelal gebaseerd op dierenhoudingen), ademhalingsoefeningen, visualisaties (geleide korte meditaties), massage, yogaspellen en samenspel. De laatste tien-vijftien minuten wordt ingevuld met een creatieve opdracht in stilte.

Duur van een les: 60 minuten  (kan ook korter)

WAAROM JONG YOGA

Beweging is goed voor je lijf en geest. Vooral voor kinderen, om goed te groeien, niet te zwaar te worden, niet ziek te worden en voor de aanleg van spieren. Door regelmatig te bewegen voelen kinderen zich lekkerder én vrolijker. Ze kunnen zich beter concentreren op school en slapen beter. Jong Yoga is meer dan alleen fysiek bezig zijn, een les bestaat uit verschillende elementen zoals; yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, geleide meditaties, massage en samenspel. Het leert hen om hun lijf beter te ontdekken en ze worden daarnaast fysiek uitgedaagd. Naast yogahoudingen en door vragen te stellen over wat er in hun lijf gebeurt tijdens oefeningen, stimuleert kinderyoga hen te reflecteren en te luisteren naar anderen. Samen ontdekken, samen ervaren en voelen.