Bag to the future

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bag to the future

september 21, 2015 @ 8:00 am - 11:00 am

Bag to the future-Jong yoga

Bag to the future-Jong yoga

Lieve yogi’s,

Hierbij een mooi en nodige actie, heb jij ook een rugzak met speelgoed over?

Bag To The Future is een initiatief dat kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld, een beetje steun en vrolijkheid biedt.

Dagelijks komen er nu ongeveer 1000 mensen aan op het Griekse eiland Lesbos die hun land zijn ontvlucht. Vertrokken met hun kinderen en hun laatste beetje hoop, en vaak verder niets, hopen ze een veilige plek aan te treffen voor hun gezin. De realiteit is dat ze na aankomst geconfronteerd worden met afwijzing en agressie door de lokale bevolking, dagenlang lopen en een gebrek aan ongeveer alles wat ze nodig hebben om menswaardig te kunnen leven. 

https://www.facebook.com/bagtothefuture

We kunnen ze hun huis en hun eigen bed niet teruggeven. Of hun vriendjes of hun eigen speelgoed. Wat we wel kunnen doen is laten zien dat ze welkom zijn. Dat er in Europa kinderen zijn die graag hun speelgoed met ze willen delen. En dat er misschien zelfs nieuwe vriendjes op ze wachten.

Wat wij jullie willen vragen is om ons hiermee te helpen door jouw kind een rugzakje van zichzelf te laten vullen met speelgoed. Er mag ook een mooie tekening bij en misschien een briefje. Het rugzakje mag oud zijn of nieuw. Het speelgoed liefst niet te groot en vooral niet te zwaar (ivm vervoer).

We hopen dat jullie rugzakje weer een lach op het gezicht van een kind kan brengen en dat die lach een gezin weer hoop kan geven. Hoop op een vriendelijke plek waar hun kinderen, net als die van ons, in veiligheid kunnen opgroeien.

Jullie mogen je rugzak bij de yogales inleveren bij:

You can bring your big collection (let’s say more than 4 moving-boxes) to one of the D R O P – locations, if you’ve collected more you can bring that to Archangelkade 17C Amsterdam at only TWO days: 15 and 20 september (specific times will follow)

BAG-RULES

– We zamelen specifiek rugzakjes/rugzakken in voor kinderen van 0 tot 12 jaar!
– hengels over twee schouders, geen gewone tassen of tasjes
– used is ok, maar moet wel een zwarte tweede ronde mee kunnen gaan
– niet te zwaar en niet te vol (qua omvang)
– een kaartje aan de rugzak hangen met BOY/GIRL en AGE
– suggesties voor de inhoud: stiften, kleurplaten, schriftjes, stickervellen, haarspeldjes/diademen, stuiterballen, complete loomsetjes, memory, autootjes, schleich-achtige dieren, voetbalplaatjes. Alle lichte, leuke en kleine cadeautjes zijn welkom. Uiteraard in goede staat.
– er mogen ook noodzakelijke kinderdingen in, zoals flessen, drinkbekers, spenen, kinderpleisters, bijtringen (in goede staat)
– liever geen krentenbollen ?
– een kaartje of een foto van je kind of een lieve boodschap, graag!

Je kunt de rugzakken natuurlijk ook zelf afgeven op onderstaande locaties in Amsterdam:

Oud West: Plantage Boekhandel Overtoom // Overtoom 8
Oud Zuid: Minimarkt Store // Beethovenstraat 5A (vanaf 9 sept)
Jordaan: Hutspot // Rozengracht 204
Pijp : Hutspot // Van Woustraat 4

zie ook: http://whocares.me/artikel/drop-ook-een-gevuld-kinderrugzakje-bij-bag-to-the-future

Gegevens

Datum:
september 21, 2015
Tijd:
8:00 am - 11:00 am

Organisator

Jong Yoga