In de Linda

Misschien heb je ons voorbij zien komen deze zomer. Een serie over Yoga moeders in de Linda.

Mijn dochter Sue en ik hadden de eer om samen gefotografeerd én geïnterviewd  te worden. 

Wij voelden ons maar wat trots! Hopelijk inspireert het meer moeders om samen met hun kinderen yoga te gaan doen.

INTERVIEW

Emmelie Zipson (40), moeder. Dochter Sue (5). (stem)Actrice, dagvoorzitter en kinder/tiener yogadocent bij jong-yoga.nl.

“We komen net terug van het Ibiza Spirit Festival. Dan zegt Sue de hele week Namasté en leert ze van alles over chakra’s en yoga op een speelse manier. We nemen ook massages, zo bijzonder om te zien hoe ze dan geniet. 

Eigenlijk doet ze al mee met yoga vanaf haar geboorte. Ik legde haar in  Savasana (lijkhouding) op mijn buik en dan viel ze in slaap. Toen ze twee was liet ik haar vliegen of deden we de Cobra slang en de kikkersprong. Kinderyoga is speelser dan volwassenyoga. Je maakt er dierengeluiden bij en vertelt verhalen. Door de rust en de intimiteit leren kinderen beter om te gaan met stress en prikkels. Sue zit ook op ballet en voelt zich daardoor ook prettig in haar lijf. We doen minstens vijf keer per week tien minuten aan yoga. Of we luisteren samen naar yogamuziek. Ze heeft een eigen matje, maar ze wil ook vaak samen op mijn  mat liggen.

Bijna elke ‘s avonds masseer ik haar vaak, een onderdeel van kinderyoga.                                                                                                                                                                                                                        Het is goed voor hun concentratie en de ideale manier om contact met je kind te maken.

Zoveel kinderen worden niet aangeraakt terwijl iedereen dat wil.  En, zij masseert mij ook. Maakt ze tekeningen op mijn rug of moet ik raden welke letter ze schrijft. Regelmatig speel ik op mijn ukelele voor het slapen gaan en zingen we simpele mantra’s die we vinden op uked.nl.

Mijn geluk is dat ik kan zingen en zij ook dus zingen we ook a capella.”

 “De trucjes die ik kan doen bij yoga vind ik zo leuk, met mama” Sue (5)